Anders Lönnberg

Ett stort tack för 2020!

Vi ses 2021! 

Anders Lönnberg

 

Generalkommissarie för Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai

 

 

Kommunala co-labs med världen!

Förberedelserna för Sveriges närvaro på världsutställningen i Dubai 2020 är i full gång och den svenska paviljongen är klar. Svenska företag kommer att vara där och visa upp sig, men även kommuner. Det blir coola kommunala  co-labs med världen!

Så vad är nyttan för kommunerna att vara med på världsutställningen, och vad är Sveriges nytta av att kommunerna är med?

Hur kan kommunerna bidra till världen och samtidigt själva tjäna på det? Vi har svaren och vill berätta mer!

 

Regeringen utsåg Anders Lönnberg i januari i år till generalkommissarie för Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Syftet med det svenska deltagandet i Expo 2020 är bland annat att stärka en allsidig och positiv bild av Sverige i utlandet, att främja Sverige som kunskapsnation, näringslivets konkurrenskraft och kreativitet samt att stärka Sveriges attraktionskraft för turism och investeringar, inklusive forsknings-, innovations- och kulturutbyte.

Tidigare arbetade Anders Lönnberg som Regeringens nationelle samordnare för life science (livsvetenskap) med uppgift att samordna regeringens life science-satsningar mellan Näringsdepartementet, Socialdepartementet och Utbildningsdepartementet. Han fick också uppgiften att samordna life science-sektorn, dvs näringslivet, akademien och hälsosektorn.

Anders Lönnberg har under många år varit ledamot av styrelsen för Stockholms läns landsting och har en bakgrund som statssekreterare vid Socialdepartementet, som riksdagsledamot och som ordförande för Storstockholms Diabetsförening. Han har praktisk erfarenhet av ledningspositioner inom life science-sektorn och som chefsförhandlare för bland annat SAS.

Kontakt

Ingrid Haraldsson, vd Piku AB

+46 - (0)733 - 53 00 94

ingrid@futureandwelfare.com

Arrangör

Samarbetspartner

Future & Welfare - Nationell Välfärdskonferens för kommunala beslutsfattare